Autisme Coaching met “Autisme Op Je Bord”.

Op dit moment geef ik Autisme coaching met behulp van “Autisme op je bord” aan iemand die getrouwd is en 2 jonge kinderen heeft. De jongste is net een paar weken oud. Omdat er veel veranderingen in het gezin hebben plaats gevonden merkt deze Vader dat hij zichzelf tegen komt. Doordat zijn direct betrokkenen merken dat hij ander gedrag laat zien vinden er soms lastige situaties plaats.

Toen deze Vader mij belde, vertelde hij mij dat hij denkt dat hij Autisme heeft. Omdat anderen merkten dat hij “onhandig” overkomt. Ik vertelde hem dat ik met behulp van Autisme Coaching geen diagnose kan stellen maar dat ik wel met hem mee wil kijken naar wat er dan precies gebeurt in bepaalde situaties, zodat hij zichzelf kan leren kennen.

Op een Autismevriendelijke manier vertelde ik wat dit spreekstuk inhoudt. Door het spreekstuk te laten zien en te vertellen dat ongewenst gedrag bij Autisme anders is bedoeld dan dat de omgeving invult, werd deze vader nieuwsgierig en heeft hij besloten dat hij door mij gecoacht wil worden.

Bij Autisme coaching gaat het om de positieve intenties, Zoals: Wat gaat er goed? Wat gebeurt er op cognitief niveau? Bij Autisme komt informatie anders binnen wat invloed heeft op gedrag. Door coaching diep ik dit samen met de klant uit. Zodat iemand z’n eigenheid kan ontdekken.

Als iemand met Autisme onbegrip ervaart van anderen heeft dit een traumatisch effect, waardoor dit weer invloed heeft op gedrag. Hier is tijdens het coachen aandacht voor.

Met deze Vader doe ik nu een coach traject. Hij vertelde dat zijn direct betrokkenen last hebben van zijn gedrag, sinds hij een relatie heeft en 2 kinderen. Zelf ervaart hij dat anders. Doordat hij openstaat voor waar anderen bij hem tegenaan lopen wordt hij zich steeds meer bewust van zijn gedrag en wat zijn positieve behoeften zijn. Dit heeft tot nu toe een goede uitwerking op wie hij mag zijn.

In de volgende Blog vertel ik verder over de positieve intentie van het gedrag waar deze vader bij zichzelf tegen aan loopt.

 

“Autisme op je bord” ondersteunt Autisme Coachi..”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *